Ψηφιακή Ασφάλεια. Προστασία εταιρικών αρχείων από κακόβουλες επιθέσεις.

Η υγειονομική κρίση άλλαξε τον χώρο εργασίας και από το εταιρικό περιβάλλον μεταφέρθηκε στο οικιακό. Η άμεση και επιτακτική αυτή αλλαγή, από εργασία σε τηλεργασία, με τις εταιρείες χωρίς το χρόνο να προετοιμαστούν, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δημιούργησε τεράστια κενά ασφάλειας.

Τα δεδομένα εταιρειών που χρήζουν εμπιστευτικότητας διαμοιράζονται, προωθούνται και παραμένουν σε δωρεάν προσωπικούς λογαριασμούς επικοινωνίας (social media, Email).

Καλό το δωρεάν αλλά όχι για διαβαθμισμένα δεδομένα.

Κάθε δωρεάν υπηρεσία έχει όρους και προϋποθέσεις που σχεδόν κάνεις δεν διαβάζει αλλά απλά συμφωνεί. Η παρακολούθηση των δεδομένων, επισυναπτόμενων κλπ είναι στην διαχειριστική ευχέρεια αυτών που την προσφέρουν. Η κυβερνοεπιθέσεις δε σε αυτά τα μέσα, λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών που έχουν είναι συχνές.

Η εφαρμογή πολιτικών για την ασφάλεια των πληροφοριών (information security policies), την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων, είναι μια ενέργεια που πρέπει να υιοθετηθεί από μικρές αλλά και μεγάλες εταιρείες.

Η ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με την τηλεργασία και τους κίνδυνους από επιθέσεις στο διαδίκτυο, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις κατάλληλες υποδομές για αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους δεν γνωρίζουν και χρησιμοποιούν τον επαγγελματικό εξοπλισμό τους, για προσωπική χρήση και ψυχαγωγία social media και streaming ταινιών, μουσικής και video, με τρόπο που αυξάνει δυνητικά τις πιθανότητες να εκτεθεί σε κακόβουλο λογισμικό. Η χρήση αυτού του εξοπλισμού με οικείους του (σύζυγο, παιδιά) είναι ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η Ingenious Solutions διαθέτει την εμπειρία και γνώση σε αυτά τα προβλήματα, δίνοντας λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Καλέστε μας στο τηλ 211-0-125583 ή στείλτε μας email για να:  1. Δημιουργήσουμε την υποδομή τηλεργασίας,
  2. να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό σας,
  3. να αυξήσουμε την ασφάλεια του διαδικτύου,
  4. να προστατεύσουμε τα ευαίσθητα δεδομένα της εταιρεία σας.